На 02.03.2023 г., семейство българи, пътуват от България до Германия с

...
На 02.03.2023 г., семейство българи, пътуват от България до Германия с
Коментари Харесай

Семейство се опита да изнесе цигари за Германия в гумите на колата си

На 02.03.2023 година, семейство българи, пътуват от България до Германия с лек автомобил. Автомобилът е спрян за инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост - Видин. Последвала щателна инспекция, при която митническите инспектори са открили, че двете резервни гуми на автомобила са манипулирани и са цялостни с 364 кутии (7280 къса) цигари с български акцизен бандерол. Инспекторите виждат също, че ходовите гуми на колата са необичайно топли за хладното време. След инспекция се оказва, че те също са били използвани за скривалище на кутии с цигари, като от тях са извадени накълцан тютюн, останки от картон и бандероли. Водачът на автомобила признава пред проверяващите, че преди пътуването е скрил в ходовите гуми 500 кутии цигари, които са се разпаднали на дребни частици по пътя до границата.

От митническата работа прецизират, че " потреблението на ходовите гуми като тайник за цигари, като се изключи че нарушава целостта на укритата стока, води и до риск от ненадейно пръсване на гумите заради необичайния им заряд и в резултат на това заплаха от пътен случай. В случая лидерът е изложил на непростим риск брачната половинка и двете си деца, които също пътували в автомобила ".

Водачът е със формиран акт за определяне на административно нарушаване, а акцизните артикули от аварийните гуми на колата му - 364 кутии цигари, са конфискувани.

Други два леки автомобила, ръководени от български жители, пътуващи за Унгария и Германия са пробвали да пренесат общо 4380 кутии (87 600 къса) цигари с български акцизен бандерол, както и 290 пакета тютюн по 40 гр. (общо 11,6 кг) без нужните документи по ЗАДС. Акцизните артикули са арестувани, а за откритите нарушавания са формирани актове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР